Recepty z tofu

Špagety

1 bal. špagiet, 400 g tofu, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 100 g tvrdého syra, paradajkový pretlak, kečup, olej, oregano

Pokrájanú cibuľu opražte na oleji, pridajte paradajkový pretlak, potom pridajte nastrúhaný syr tofu (alebo nakrájaný na malé kúsky), ochuťte sójovou omáčkou, lisovaným cesnakom a nakoniec pridajte oregano. Uvarte špagety a všetko spolu premiešajte. Porciu dochuťte kečupom a nastrúhaným syrom.

Švajčiarsky šalát s tofu

400 g mrazenej zeleninovej zmesi (alebo čerstvú zeleninu napr.: mrkva, hrášok, zelená fazuľka, karfiol, ružičkový kel), 250 g tofu, 40 g bielej fazule, 50 g cibule, 2 dcl majonézy z tofu, 2 PL horčice, 1 PL ovocného octu, zelenú vňať (pažítka, petržlenová vňať), soľ

Fazuľu uvarte, pred dovarením ju posoľte, nechajte vychladnúť a sceďte. Mrazenú zeleninu nechajte prejsť varom asi 5 minút, následne sceďte premiešajte, pridajte majonézu, horčicu, ocot, posekanú zelenú vňať. Podľa potreby môžete dochutiť soľou, prípadne mletým čiernym korením.

Gulášová polievka

200 g zemiakov, 20 g tofu, 2 cibule, strúčik cesnaku, olej, mletá sladká paprika, mleté čierne korenie, rasca, polievkové korenie, majoránka, hladká múka

Cibuľu trochu popražte na oleji, pridajte na kocky pokrájané tofu, červenú papriku. Zalejte vodou, pridajte na kocky nakrájané zemiaky, pretlačený cesnak, posoľte, ochuťte rascou, čiernym a polievkovým korením. Keď budú zemiaky uvarené, polievku zahustíte múkou a pridajte majoránku. Nechajte prevrieť a môžete podávať.

,